top of page

Nyomódások, süppedések dizájnbeton felületen

Frissítve: 2023. jún. 1.

A designbeton, glettbeton munkák megkezdése előtt a legfontosabb mérőszám a nyomószilárdság minimum 35MPa-os értéke. Mit is jelent ez a gyakorlatban?


Egy hagyományos greslap vagy csempe burkolat esetében a bútorok, háztartási gépek lábai által okozott nyomás eloszlik a lap felületén, míg a mikrocement. padlók esetében ez a nyomás koncentráltan jelentkezik, azaz a lábak nyomot hagyhatnak a glettbeton felületen. Ugyanez a helyzet akkor is, ha egy nehéz tárgy a ráesik a látszóbeton felületre: ahogy a képen is láthatjuk, egy kisebb, tömör tárgy könnyen nyomot hagyhat a szép glettbeton padlónkon, amennyiben arra nyomást helyezünk. A nyomódások, süppedések elkerülése, annak pontos tervezése kihagyhatatlan lépés a dizájnbeton felület esetén.


Benyomódások a mikrocement felületen

Hogyan kerülhető el a látszóbeton felület sérülése?

A designbeton padlók jobb minőségű, nagyobb keménységű alátámasztást, alapfelületet igényelnek, melyeket a kivitelezés megkezdése előtt gondosan kell megtervezni.


Új estrich padlók készítésekor a kivitelezőtől legalább C35 betonminőséget kérjünk, lehetőleg üvegszál erősítéssel. Már meglévő padlók esetében a felület nyomószilárdságának mérését el kell végezni és amennyiben szükséges, meg kell erősíteni, javítani kell rajta, így design beton felületünk hosszú életű marad.


Ha a felület nem éri el a minimális nyomószilárdsági értéket, azt impregnálással vagy cement bázisú bevonattal, padlókiegyenlítővel tudjuk erősíteni.


Amennyiben Microbond látszóbeton felületet tervez és nem biztos abban, hogy a felület nyomószilárdsága eléri a minimum 35 MPa-os értéket, keresse műszaki kollégáinkat bizalommal, hogy a munkák megkezdések előtt felmérjük a terepet és a lehető legnagyobb precizitással végezzük el kivitelezési munkáinkat.Tel: 06-30-866-4886 / 06-30-670-7675


KÖZPONTI RAKTÁR ÉS ÜGYINTÉZÉS:


2600 Vác, Gödöllöi út 15.


Proseco Ipari Megoldások Kft

59 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Commentaires


bottom of page