top of page
Concrete
Betonfal

Beton fal

A Microbond egy kifinomult mikrocementes bevonatrendszer, amely bármilyen beltéri falat egyedivé tesz, legyen szó nappaliról, hálószobáról vagy akár folyosóról. A Microbond sokoldalúságot és kreatív végeredményeket kínál, lehetővé téve, hogy egyedi, stílusának megfelelő dekoratív felületeket hozzon létre.

 

Miért érdemes a designbeton mellett dönteni?

A mikrocement alkalmazása a falakon számos előnnyel jár, így a belső és külső felületeken egyaránt népszerű választás. Íme néhány ok, amiért ügyfeleink a designbetont választják a falakon:

1024-1536.jpeg

Innovatív, egyedi felület

A Microbond egyedi struktúrájával kitűnik a csempézett, festett, tapétázott felületek közül és tökéletesen passzol az interior további elemeihez is. A végső felület az alkalmazott technikától függ, lehet sík-sima, felhőmintás, legyezőmintás vagy akár egyedi plasztermintás felület is. A mikrocement elegáns és modern megjelenést biztosít, hozzájárulva a belső terek kortárs és stílusos kialakításához.

Mosható, könnyen karbantartható végeredmény

A mikrocement felületek könnyen moshatók, zsírtalaníthatók az alkalmazott védőlakknak köszönhetően. Nagy forgalmú helyiségek (folyosók, előszobák, lépcsőfordulók) falainak bevonataként előszeretettel ajánljuk. Tisztításuk, karbantartásuk az ajánlott tisztítószerekkel végtelenül egyszerű, így a falak sokáig élénkek és újszerűek maradnak. A glettbeton tisztítása nem igényel szakértelmet, csupán pH semleges tisztítószerre (Ecobeton Steinfix 60) és fehér mikroszálas rongyra van szükség.

Tartósság, hosszú élettartam

A fenti ponthoz hasonlóan a nagy forgalmú helyiségeket mechanikai sérülések veszélye is fenyegeti. A mikrocement végső bevonataként alkalmazott védőlakkok nem csupán moshatóvá teszik a felületet, hanem a könnyű mechanikai sérülésektől is védik a falakat, ellenállóvá teszik az azokat ért mindennapi igénybevételnek.

Fugamentes felületek

A fugamentes, homogén felületek nem csupán esztétikai előnnyel járnak. A fugamentes felületek mindig könnyebben takaríthatók, karbantarthatók, a fugák hiánya miatt a penészesedés esélye is kizárható, a felület alaposan fertőtleníthető. 

Szinte minden hordozófelületre felvihető

A mikrocement szinte minden hordozófelületekkel kompatibilis. A designbeton felvihető meglévő festett falfelületre, csemperagasztóra, csempére, vízálló rétegelt lemezre. Ez a sokoldalúság lehetővé teszi, hogy a legkülönbözőbb környezetben és építészeti stílusokban alkalmazzák.

Gyors kivitelezés 

A mikrocement rendszer felvitele beltéri falakon közel ugyanannyi időt vesz igénybe, mint a hagyományos megoldások, mint például a festés, tapétázás. A kivitelezést elvégezheti saját kezűleg festő, burkoló,  kőműves szakember, vagy alap építkezéssel kapcsolatos szaktudással rendelkező egyén is.  A szakember felkészítéséről díjmentesen gondoskodunk.

Összefoglalva, a mikrocement falra történő alkalmazását esztétikai sokoldalúsága, tartóssága, könnyű karbantarthatósága és különböző terekhez való alkalmazkodóképessége miatt kedvelik. Akár modern és zökkenőmentes megjelenésre törekszik, akár kreatív tervezési lehetőségekre törekszik, a mikrocement olyan megoldást kínál, amely ötvözi a stílust a praktikummal.

 

Microbond dekorbeton glettbeton cover.png

Ajánlott általános rétegrend - fal esetén

0.) Felület előkészítés:

Az aljzatnak szilárdnak, síknak, és tisztának (olaj-, zsír-, por- és egyéb szennyeződésektől mentesnek) kell lennie, repedések és hibák nélkül.

1) Microbond

 2 réteg Microbond felhordása glettvassal, minden réteg előtt és után csiszolás

2) Brickcover 

1 réteg Brickcover hidrofobizáló bevonat felvitele

3) Base

1 réteg Cerbero Base egykomponensű impregnálószer felvitele

4) Cerbero Sealer 

1-2 réteg Cerbero Sealer záró impregnálószer felhordása fényes vagy matt színben

bottom of page