top of page
legyező.png
Beton konyhapult

Beton a konyhapult és konyhahátfal

A Microbond mikrocement bevonat ideális megoldás a konyhapultok és konyhahátfalak designbeton bevonataként. Homogén, fugamentes felületet képez, ezáltal higiénikusabb és esztétikusabb megoldás, mint az illesztésekkel ellátott kerámia felület, ahol a fuga tisztíthatósága és szennyeződés mentesítése megkérdőjelezhető. A kiváló minőségű impregnálásnak köszönhetően a konyhában alkalmazott Microbond réteg teljesen vízhatlan, mosható és ellenáll a különféle szennyeződéseknek, például forró olajnak, zsíros szennyeződéseknek, stb.

 

fal.jpg

A mikrocement egy rendkívül népszerű választás a konyhákban, mivel lehetővé teszi a stílusos és modern megjelenést, miközben rendkívül ellenálló és könnyen tisztítható felületet biztosít. Az egyedülálló anyag tulajdonságai révén a glettbeton pult és konyha hátfal ideális megoldás lehet azoknak, akik keresik az esztétikát és a funkcionalitást egyszerre.

 

Beton konyha előnyei

Fugamentes, higiénikus konyha

A fugamentes kialakítású felületek rendkívül könnyen tisztán tarthatók, mivel nem tartalmaznak illesztéseket, fugákat, amelyekben a szennyeződések megtapadhatnak. A fugamentes, higiénikus konyha steril hatást nyújt, könnyen takarítható, jelentősen csökkenti a penészfoltok, gombák, baktériumtelepek kialakulásának esélyét. 

Könnyen takarítható, zsírtalanítható

A mikrocement konyhapult, konyha hátfal rendkívül könnyen takarítható, zsírtalanítható. Az alkalmazott impregnálószernek és fugamentes tulajdonságának köszönhetően  a szennyeződések egyszerűen eltávolíthatók, a mindennapi használat során felgyülemlett ételmaradékok vagy folyadékfoltok könnyedén letörölhetők. A takarításhoz pH semleges tisztítószert javaslunk (pl. Ecobeton Steinfix 60). 

Ellenálló, karcálló konyha

A beton hatású pult és konyha hátfal ellenáll a vegyi és mechanikai sérüléseknek. Sérülékenységét tekintve laminált konyhapulthoz és hátfalhoz hasonlítható. Az alkalmazott impregnáló rendszer megvédi a beton felületeket a kiömlő folyadékokól, mechanikai sérülésektől, egy ellenálló, karcálló konyha felületet létrehozva. Természetesen, ahogy minden más anyagot, ezt is védeni szükséges vágódeszkák, forró edény alátét alkalmazásával. 

Hőálló konyhai "munkalap"

A mikrocement elaszticitása és rugalmassága rendkívüli, így hő, nedvesség, pára hatására nem fog kialakulni a felületen repedés. Az anyag magas cementtartalma miatt tűzálló, így egyszerre biztonságos és hőálló konyhai munkalap, konyha hátfal hozható létre a konyhában. Hiszünk a megelőzésben, így ahogyan egy laminált konyhapultnál is tennénk, alkalmazzunk forró edény alátétet, hogy hosszú évekig, évtizedekig megőrizzük a glettbeton felületeink szépségét, tartósságát. 

Környezetbarát konyhabútor

Élelmiszereink nem mindegy, hogy milyen anyagokkal érintkeznek a háztartási feldolgozás során. A mikrocement anyagrendszerek VOC mentesek, emberre, állatra nem veszélyesek, így biztosak lehetünk abban, hogy nem csupán elegáns, egyedi, hanem környezetbarát konyhabútor van otthonunkban. 

Ajánlott általános rétegrend -
konyhapult esetén

0.) Felület előkészítés:

Az aljzatnak szilárdnak, síknak, és tisztának (olaj-, zsír-, por- és egyéb szennyeződésektől mentesnek) kell lennie, repedések és hibák nélkül.

1) Ercole

 2 réteg Ercole felhordása glettvassal, minden réteg előtt és után csiszolás

2) Microbond

 1 réteg Microbond felhordása glettvassal, minden réteg előtt és után csiszolás

3) Brickcover 

1 réteg Brickcover hidrofobizáló bevonat felvitele

4) Base

1 réteg Cerbero Base egykomponensű impregnálószer felvitele

5) Gi.Gi. Sealer 

1 réteg Gi.Gi. Sealer impregnálószer felhordása fényes vagy matt színben

6) Cerbero Sealer 

1 réteg Cerbero Sealer matt záró impregnálószer felhordása matt színben

Konyhapult szettek

Ajánlott általános rétegrend - konyhahátfal esetén

0.) Felület előkészítés:

Az aljzatnak szilárdnak, síknak, és tisztának (olaj-, zsír-, por- és egyéb szennyeződésektől mentesnek) kell lennie, repedések és hibák nélkül.

1) Microbond

 2 réteg Microbond felhordása glettvassal, minden réteg előtt és után csiszolás

2) Brickcover 

1 réteg Brickcover hidrofobizáló bevonat felvitele

3) Base

1 réteg Cerbero Base egykomponensű impregnálószer felvitele

4) Cerbero Sealer 

1-2 réteg Cerbero Sealer záró impregnálószer felhordása fényes vagy matt színben

Konyhahátfal szettek

*A táblázatban szereplő adatok az átlagos kiadósságot tükrözik, mely a kivitelező kézügyességétől, feladatspecifikus paraméterektől és a fogadófelület minőségétől függően változhat, nem tartalmaznak ráhagyást.

bottom of page