top of page
Betonlépcső

Beton lépcső

A Microbond desingbeton bevonat kivételes és egyedi megoldás a lépcsőfelületek bevonatához. Monolitása a lépcsőháznak kivételes megjelenést és funkcionalitást biztosít. Alkalmazásával megoldható a lépcsőház nem megfelelően kivitelezett, vagy sérült beton lépcsőinek felújítása, szépítése. 1-3 mm rendszer vastagságban fényes vagy matt színben elérhetőek.

Beltéri lépcső burkolat

Otthonunk egyik fő ékessége a lépcső, melyre a tapasztalatok alapján kevesebb figyelmet fordítunk tervezés tekintetében, mint a fő helyiségek burkolataira, interior design elemeire. Sok esetben a lépcső akkor készül el, amikor otthonunkban már sok minden elkészült az emeleten és földszinten, így a költséghatékonyság, funkcionalitás és a testreszabhatóság kiemelt szempontok egy lépcsőburkolat választásánál. 

image.jpg

Csúszásmentes lépcső burkolat

Lépcsőburkolat választásánál a legfontosabb szempont szeretteink és saját magunk biztonsága, így minden esetben csúszásmentes lépcső burkolatot szükséges választani. Mikrocement rendszereink magas kvarchomoktartalmuk miatt A1-es mezítlábas csúszásmentességi minősítéssel rendelkeznek, így nem csak cipőben, hanem zoknit viselve, mezítláb is biztonságos. 

Lépcsőburkolat minden alapfelületre

Ahogyan fentebb írtuk, a lépcsőre az építkezés elején kevesebb figyelem jut, sokszor a változik az elképzelés is a tervekhez képest. A designbeton egyik legfőbb előnye, hogy szinte minden hordozófelületre felvihető (gipszbeton, vasbeton, alumínium, MDF, festett alapfelület, greslap stb.). Használt ingatlan vásárlásakor ez a sokszínű felhasználási lehetőség szintén sok háztartásban hasznos, ígéretes megoldás.

Strapabíró, ellenálló lépcső

Lépcsők esetében a funkcionalitás is fontos szempont, így olyan burkolatot érdemes választani, amely hosszú évekig kiszolgálja a család igényeit. A dekorbeton lépcső a megfelelő előkészítési lépések után (hálós, élvédős, megfelelő nyomószilárdságú alapfelület) olyan strapabíró burkolat, mint egy laminátum, greslap, svédpadló. A végeredmény mikrocementből tehát egy strapabíró, ellenálló lépcső. 

Testreszabható színek, textúrák, struktúrák

A mikrocement a testreszabható színek, textúrák struktúrák tárháza. Kétféle alapszínben elérhető (cementfehér és betonszürke), azonban több, mint 300 színben anyagában színezhető színezőpaszta hozzáadásával. Kis- és nagy szemcséjű habarcsok elérhetők: a kis szemcséjű habarccsal (Microbond) modern, felhős mintázat struktúra érhető el, kitűnő finish réteg. A durvább szemcséjű habarcs (Ercole) ellenálló alapfelületet biztosít, de rusztikus, plaszteres struktúrájú befejező rétegként alkalmazható. 

Könnyen takarítható lépcső

A könnyen takarítható, karbantartható lépcső egy igazi ajándék. A mikrocement lépcsők ellenállóságát az alkalmazott impregnálószerek erősítik, melyek a takaríthatóságért egyaránt felelnek. A felületen lévő matt, selyemfényű vagy fényes lakkréteg ellenáll a víznek, mechanikai és vegyi sérüléseknek. 

Ajánlott általános rétegrend -
lépcső esetén

0.) Felület előkészítés:

Az aljzatnak szilárdnak, síknak, és tisztának (olaj-, zsír-, por- és egyéb szennyeződésektől mentesnek) kell lennie, repedések és hibák nélkül.

1) Ercole

 2 réteg Ercole felhordása glettvassal, minden réteg előtt és után csiszolás

2) Microbond

 1 réteg Microbond felhordása glettvassal, minden réteg előtt és után csiszolás

3) Brickcover 

1 réteg Brickcover hidrofobizáló bevonat felvitele

4) Base

1 réteg Cerbero Base egykomponensű impregnálószer felvitele

5) Gi.Gi. Sealer 

1 réteg Gi.Gi. Sealer impregnálószer felhordása fényes vagy matt színben

6) Cerbero Sealer 

1 réteg Cerbero Sealer matt záró impregnálószer felhordása matt színben

Lépcső szettek

bottom of page