top of page
Concrete
Betonfal

Kültéri designbeton megoldások

Az Ecobeton designbeton bevonatok kivételes tulajdonságainak köszönhetően nem csak beltéren, hanem kültéren is eredményesen használhatók, ​igazi mediterrán stílust kölcsönözve a házak homlokzatának. 

homlokzat-max.jpeg

Időtálló kültéri homlokzatok, burkolatok 

Kültéri burkolatokként olyan anyagot érdemes választani, ami évtizedekig tartós és szép marad, szennyeződés esetén könnyen takarítható. A mikrocement kültéri burkolatok ugyan Magyarországon még viszonylag újdonságnak számítanak, délebbi országokban (pl.. Görögország, Olaszország, Spanyolország, Franciaország) az egyik legnépszerűbb kültéri homlokzati megoldás. 

Ellenálló homlokzati bevonat

A dekorbeton homlokzatokat egy láthatatlan lakkréteg védi a nedvességtől, időjárási viszontagságoktól, mechanikai (leverődés, jégeső stb.) és vegyi sérülésektől (zsíros, olajos  szennyeződések stb.). Az alkalmazott  impregnálási rétegrendet az Ecobeton cégcsoport több 10..000 m2-en tesztelte, így az általunk javasolt megoldás garantáltan egy ellenálló homlokzati bevonatot eredményez. 

UV álló kültéri burkolat, nem sárgul

A mikrocement rendszer nem tartalmaz műgyanta származékot, így garantáltan nem fog besárgulni a felület. Az impregnálási rendszer eleme egy pórusokba hatoló vízüveg és poliuretán folyadék, melynek eredménye egy UV-álló kültéri burkolatot, nemsárgul idővel sem. 

Testreszabható színek,  strukrúták

Minden háztulajdonosnak fontos az esztétika, főleg ha az utcafrontról van szó. Az egyediség, saját elképzeléseink megvalósítása testreszabható színek, struktúrák által könnyedén megvalósítható, ha a glettbeton bevonatra esik a választásod. Több, mint 300 színben elérhető, az alkalmazott struktúrát pedig saját magad álmodhatod meg. 

Könnyen takarítható homlokzat

Kültéren a por, kipufogógáz, zsíros, olajos szennyeződések könnyen lerakódhatnak a homlokzaton. A közhiedelemmel ellentétben a beton hatású felületek nem nedvszívók, azok minden esetben impregnáltak. Az alkalmazott rétegeknek köszönhetően a mikrocement egy könnyen takarítható homlokzat, ha a rendszer ajánlott tisztítószerével (Ecobeton Steinfix 60) vagy pH semleges tisztítószerekkel dolgozunk. 

Árajánlatkéréshez vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlott általános rétegrend -
homlokzat esetén

0.) Felület előkészítés:

Az aljzatnak szilárdnak, síknak, és tisztának (olaj-, zsír-, por- és egyéb szennyeződésektől mentesnek) kell lennie, repedések és hibák nélkül.

1) Ercole 

 2 réteg Ercole felhordása glettvassal, minden réteg előtt és után csiszolás

2) Vetrofluid

2 réteg Vetrofluid mélyimpregnálószer felhordása 

3) Gi.Gi. Sealer

1 réteg Gi.Gi. Sealer felhordása 

bottom of page