top of page
Concrete
Betonfal

Designbeton fürdőszoba

A Microbond designbeton beton bevonat alkalmazható fürdőszoba burkolatként, azaz kiváltja a kerámia burkolatot.
A dekorbeton bevonat fugamentes felületének köszönhetően a fürdőszobák mentesek a a lapok illesztésénél kialakuló penésztől és más szennyeződésektől. A végső impregnálás olyannyira tartós, hogy a bevonat közvetlenül a zuhanykabinokban alkalmazható. Egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően az epoxi bevonatokkal ellentétben nincs kockázata mechanikai sérülésekből eredő beázásnak. 

Csempe helyett fürdőszobába

Sokan keresnek modern alternatívát csempe helyett fürdőszobába, ami egyszerre bír funkcionális, esztétikus és higiénikus tulajdonságokkal.  A dekorbeton fürdőszoba egyediségével minden tekintetet magára vonz, de nem csak az esztétikum a legnagyobb erénye egy ilyen felületnek. 

designbeton fürdőszoba2.jpg

Fürdőszobai penész ellen

A fürdőszobai penész szinte minden háztartásban előforduló jelenség. A fürdőszobai penész ellen modern burkolat választásával képesek vagyunk védekezni. A mikrocement burkolatok fuga- és illesztésmentesek, így a fürdőszobában előforduló penészgombák, baktériumtelepek kialakulásának esélye minimális, higiénikussá téve otthonunkat. 

Otthoni wellness élmény

A marokkói vakolatokhoz hasonló fugamentes, természetes mészkő hatás olyan otthoni spa élményt nyújt, mely garantálja a testi-lelki feltöltődést. A mikrocement burkolatok prémium hatást kölcsönöznek a fürdőszobádnak, melyre időtálló, mindig elegáns bevonatként fogsz tekinteni. 

Könnyen takarítható burkolat

Minden házi és bolti praktikát kipróbáltál, hogy visszanyerd fugás eredeti színét, csempéd ragyogását. Ismerős ugye? A dekorbeton felületek fugamentesek, így nem kell állandóan a takarítással bajlódnod. A felület az alkalmazott impregnálószereknek köszönhetően jól fertőtleníthető, könnyen takarítható burkolat. A mikrocement tisztításához pH semleges tisztítószereket javaslunk, a leginkább hatékony szer a rendszerhez ajánlott tisztítószer, az Ecobeton Steinfix 60, mely nem csupán tisztítja a felületet, hanem visszaadja annak természetes viaszosságát. 

Épített zuhany burkolat

Az általunk forgalmazott designbeton rendszerek A1-es mezítlábas csúszásmentességi minősítéssel rendelkeznek, az anyagban lévő magas kvarchomoktartalom miatt. A mikrocementet nem csak a fürdő falaira, padlójára lehet kivitelezni, hanem használata egyaránt lehetséges víznek közvetlenül kitett helyeken, pl. épített zuhany burkolata

Testreszabható fürdőszoba burkolat

A csempék, járólapok sokszínűsége számtalan esztétikus kombinációt kínál, így a testreszabhatóság egy nagy előnye ezeknek a burkolatoknak. A mikrocement burkolatok színe, textúrája (finomszemcsés vagy durvaszemcsés), struktúrája (modern, felhős,  patina, plaszterminta, legyezős) 100%-ban személyre szabható. Nincs két ugyanolyan mikrocement felület, így amennyiben egyediségre vágyunk, ezzel a bevonattal megvalósíthatod álmaid fürdőszobáját. 

Ajánlott általános rétegrend - fürdőszoba esetén

0.) Felület előkészítés:

Az aljzatnak szilárdnak, síknak, és tisztának (olaj-, zsír-, por- és egyéb szennyeződésektől mentesnek) kell lennie, repedések és hibák nélkül.

1) Microbond

 2 réteg Microbond felhordása glettvassal, minden réteg előtt és után csiszolás

2) Brickcover 

1 réteg Brickcover hidrofobizáló bevonat felvitele

3) Base

1 réteg Cerbero Base egykomponensű impregnálószer felvitele

4) Cerbero Sealer 

2 réteg Cerbero Sealer záró impregnálószer felhordása fényes vagy matt színben

bottom of page