top of page
Concrete
Betonpadló

Beton padló

Microbond mikrocement betonglett bevonatok padlók, lépcsők és más mechanikusan terhelt területeken eredményesen alkalmazhatók. A polimer-cement esztrich keverék nagyon erős felületi keménységet eredményez, a kapott felület magas nyomószilárdsági értékkel rendelkezik (45 MPa).

A homogén, fugamentes felület igazán egyedi és elegáns hatást kelt, melynek struktúrája, színe testreszabható. 

A Microbond designbeton rendszer másik előnye az alacsony rétegvastagság, 1-3 mm-es vastagságban alkalmazható.

 

A speciális záró impregnálásnak köszönhetően a padlók fényes vagy matt színben elérhetőek, ellenállnak a kémiai és mechanikai károsodásoknak, karbantartásuk nem különbözik a többi beltéri padlóburkolatokétól.

 

Miért érdemes designbeton padlót választani?

A Microbond mikrocement beltéri padlórendszer ellenállóságát a különböző védőlakkrétegek adják, melynek köszönhetően a glettbeton felület egy laminált padló, svédpadló, közepes kopásállóságú greslap ellenállóságával egyezik meg. Fugamentes felületének köszönhetően a terek tágabbnak tűnnek, harmonikus, meleg érzetet keltve.   

image (2).jpg
1412437-643900962329269-559237034-o-2000

Ellenállóság és tartósság

A Microbond mikrocement rendszer ellenáll a háztartásban előforduló mechanikai és vegyi baleseteknek és ahogy fentebb írtuk, méltó helyettesítője a lakosság által közkedvelt hagyományosabb burkolatoknak. Ahogyan a többi burkolatot is óvjuk, ugyanúgy óvni kell a glettbeton felületeket is, betartva a tisztítási útmutatókat egy kifejezetten ellenálló és tartós bevonatnak örvendhetünk otthonunkban. 

 

Fugamentes elegancia 

A Microbond mikrocement rendszer egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy fugamentet felületet hoz létre. Ez nem csak a vizuális vonzerőt növeli, hanem kiküszöböli az illesztések, burkolatváltók szükségességét is, elegáns és modern megjelenést biztosítva. Fontos! Ugyan a felület fugamentes, ám ha a projekt megköveteli, akkor a dilatációkat szükséges lekövetni a végleges felületen is. 

 

Alacsony rétegvastagság

A glettbeton rendszerek alacsony rétegvastagságukkal kiemelkednek a hagyományos burkolatok közül. 1-3 mm közötti rétegvastagságukkal sokoldalú felhasználási lehetőséggel kecsegtetnek. A dekorbeton rendszer ezen tulajdonságnak köszönhetően meglévő felületekre is felvihető, elkerülve a meglévő felület bontását. A meglévő burkolatra történő felhordásnak vannak szabályai, de amennyiben csak esztétikai megújulás a cél, úgy a mikrocement rendszer kiváló választásnak bizonyul. 

 

Különböző hordozófelületekre felvihető 

A mirkocement rendszerek fogadásához sík-sima, megfelelő nyomószilárdságú (min. 35 MPa) felület szükséges, melyet legkönnyebben padlókiegyenlítővel lehet elérni. Miért szükséges ez? Míg egy hűtő lábának súlya eloszlik a 30x30 cm-es járólapon, addig a dekorbeton padlók pontszerűen terhelődnek. Amennyiben az alapfelület nem éri el a kívánt nyomószilárdságot, úgy a glettbeton padlón meglátszódhatnak a nehezebb tárgyak, berendezések nyomai. A dekorbeton rendszerek felvihetők továbbá járólapra, amennyiben azok tapadása tökéletes, vagy megfelelő nyomószilárdságú estrich beton padlóra is. 

Testreszabható szín és struktúra

A széles színválaszték lehetővé teszi azt, hogy a padló meghatározó eleme legyen az otthonnak vagy szolidan, nem hivalkodóan idomuljon a belsőépítészeti elemekhez. A szín mellett a struktúra is személyre szabható: padlók esetében homogén, legyező- vagy felhőmintás a legpraktikusabb és legesztétikusabb mintázat.

A Microbond mikrocement élvonalbeli megoldásként jelenik meg azok számára, akik a tartósságot és esztétikai megjelenést keresnek a burkolat kiválaszásakor. Akár egy meglévő helyiséget újít fel, akár új projektbe kezd, a Microcement fugamentes, felülete, alacsony rétegvastagsága és könnyű karbantarthatósága kiváló választássá teszi mind a lakossági, mind a kereskedelmi alkalmazásokhoz. Alakítsa át padlóját a Microbond mikrocementtel, és tapasztalja meg a stílus és a tartósság soha nem látott keverékét.

Ajánlott általános rétegrend -
padló esetén

0.) Felület előkészítés:

Az aljzatnak szilárdnak, síknak, és tisztának (olaj-, zsír-, por- és egyéb szennyeződésektől mentesnek) kell lennie, repedések és hibák nélkül.

1) Ercole

 2 réteg Ercole felhordása glettvassal, minden réteg előtt és után csiszolás

2) Microbond

 1 réteg Microbond felhordása glettvassal, minden réteg előtt és után csiszolás

3) Brickcover 

1 réteg Brickcover hidrofobizáló bevonat felvitele

4) Base

1 réteg Cerbero Base egykomponensű impregnálószer felvitele

5) Gi.Gi. Sealer 

1 réteg Gi.Gi. Sealer impregnálószer felhordása fényes vagy matt színben

6) Cerbero Sealer 

1 réteg Cerbero Sealer matt záró impregnálószer felhordása matt színben

*A táblázatban szereplő adatok az átlagos kiadósságot tükrözik, mely a kivitelező kézügyességétől, feladatspecifikus paraméterektől és a fogadófelület minőségétől függően változhat, nem tartalmaznak ráhagyást.

bottom of page