top of page

Betonbiztos konyhatrendek 2023

Frissítve: 2023. szept. 3.

A lakberendezési irányzatok gyakorta változnak. Van, mi az ősidők óta örök: a konyha az otthon szíve-lelke, a szeretettel sütött-főzött ételek elkészítésének, a felkelés utáni kávézás inspiráló helyszíne, a party-k középpontja. A konyhának több évig kell jól szolgálnia, így eszerint érdemes megtervezni, kialakítani azt. A konyhatervezés, mint feladat tehát nagyobb falat, mint sokan azt tervezésekor gondolják.


A különböző mikrocement, dekorbeton megoldások egyre népszerűbbek, számos trendbe passzol, és megannyi trendet alakít.


Mikrocement specialisták révén sok-sok konyhába nyerhettünk bepillantást az ötlet megfoganásától a komplett megoldás telepítéséig. Az dekorbeton sokoldalúságának köszönhetően cégünk konyhapultot, konyhahátfalat, komplett konyhaszigetet és bútorfrontokat is készít.


A következőkben nézzünk meg néhány tippet, trendet, melyeket nemzetközi szakértő kollégáinkkal együtt állítottunk össze Nektek.


Napfényes, világos beton konyha

Az üde, világos konyha minden szempontból örök cél: legyen szó pici főzőfülkéről vagy akár hatalmas konyháról. A világos, napsugarakkal teli terek és azok felületei steril, ragyogó hatást keltenek, de mégsincs nyomasztó kórházi érzetük.

A mikrocement konyhák esetén a legvilágosabb szín a cementfehér árnyalat, mely leginkább az elefántcsontszínhez hasonlítható, de bézses, világosszürke színek szintén a világosabb árnyalatok közé sorolhatók.

Beton konyhapult


Két anyag kombinációja - beton és fa / kő

Ha indusztriálisabb konyhát álmodtál meg, akkor a glettbeton biztosan elnyeri a tetszésed. Fa berakásokkal, falpanelekkel, egyéb építészeti megoldásokkal együtt a hűvös hatású beton, és a meleg hatású fa igazán csodaszépen mutat. Színazonos beton kiegészítőkkel, dekorációs elemekkel (virágkaspó, tálak stb.) pedig tökéletes összképet alkothatunk. A kő berakások és a dekorbeton szintén szuperjó párosítás, autentikus mediterrán kőház hangulatot áraszt, a megfelelő színárnyalattal együtt.


Beton konyhahátfal

Beton recepcióspult

Designbeton pult

Konyhasziget létjogosultsága

Ha a tered lehetővé teszi, akkor jöjjön egy egyértelmű, hangsúlyos IGEN a részünkről. Nem csupán praktikus egy dekorbeton konyha szigettel, hanem kimondottan egyedi és izgalmas. A mikrocement konyhasziget hordozófelületét asztalos tervezi meg és előkészíti a kiállások helyeit, majd műhelymunkával vagy a helyszínen létrejön az egybefüggő, fugamentes felület. Csodaszép látványt nyújt egy glettbeton sziget a konyhánkban, amely meghatározó eleme az egész konyhánknak. Divatos elképzelés a főzőlap konyhaszigetbe való beépítése, mely mikrocement bevonat esetén is lehetséges. Az anyagunk magas cementtartalma miatt tűzálló, a hőt is jól tűri.

Designbeton pult

Dekorbeton pult

Fugamentes felületek, a mikrocement tisztán tartása

A dekorbeton rendszerek egyik legnagyobb pozitívuma és egyedisége az, hogy fugamentesek, így jelentősen higiénikusabbak, mint a fugázott csempefelületek. A felületek jól takaríthatók: a dekorbeton rendszer saját tisztítószere a tisztítás mellett ápolja is a felületeket, visszaadja azok természetes viaszosságát. Tudjuk továbbá, hogy a konyhai környezetben a fertőtlenítés komoly szereppel bír: pH semleges tisztítószerrel könnyedén fertőtleníthetjük a dekorbeton konyhapultunkat, konyhahátfalunkat.


A konyhai elemek találkozásánál vékonyan dilatáció létrehozása javasolt, mely akár színazonos rugalmas anyaggal esztétikusan és szinte észrevétlenül kitölthető, növelve ezáltal a felület és a hordozó időtállóságát.


Fugamentes bevonat konyhába

Tapétaajtó ötletek

Dekorbeton padló

Ellenállóság

Konyhatervezés szempontjából az egyik legfontosabb igény a takaríthatóság. Ügyfelektől kapott legtöbb kérdésünk a felület mechanikai és vegyi ellenállóságára irányul. Mechanikai ellenállóságát tekintve egy jobb minőségű laminátumhoz tudjuk hasonlítani, vegyi ellenállósága pedig a dekorbeton rendszereken alkalmazott védőlakknak köszönhetően kiválónak bizonyul. Mikrocement rendszereink egy független, horvát laboratórium által hitelesített vegyszerállósági táblázattal rendelkeznek, melyet alább találtok.Vegyszerállósági táblázat

Felújítás megkönnyítése

Tudjuk, hogy egy felújítás, átalakítás egy nagyobb lélegzetvételű esemény, mentjük, ami menthető: pénztárcabarátabb, a környezetünket sem terheljük vele és ha működik, jó állapotban van az a bútordarab, akkor miért ne adhatnánk neki egy új esélyt, megváltoztatva annak külsejét? Számos meglévő laminátumot, vízálló rétegelt lemez pultot és bútorfrontot újítottunk fel az elmúlt években. Fontos azonban, hogy az a hordozófelület valóban jó állapotban legyen: sérült, vetemedett, eldeformálódott hordozótól jobb elbúcsúzni

.

A meglévő felületről csiszolással el kell távolítani a védőlakkokat, szennyeződéseket, igény esetén vízszigeteléssel látjuk el, majd egy kvarchomokos tapadóhíd segítségével megkezdhető a dekorbeton rendszer felvitele. Tipp: ugyan rendszereink kis rétegvastagságúak, azonban érdemes azt a 2-3 mm-t észben tartani - főként bútorfrontok esetén - annak érdekében, hogy minden elférjen.
Konyha felújítás


Hangsúlyos fogantyúk

A fogantyúk virágkorukat élik: szinte bármilyen formájú, színű, anyagú fogantyút, bútorgombot választhatunk Fontos azonban, hogy a gyönyörű végeredmény alapos tervezést igényel: akár hangsúlyos, akár visszafogottabb fogantyút, bútorgombot szeretnénk, a dekorbeton bevonatos frontokkal csodás összhang érhető el.


Mikrocement bútorfront

Mikrocement konyhahátfal


Falsíkba záródó ajtók

Falsíkba záródó „tapétaajtók” esetén kimondottan népszerű a mikrocement: alacsony rétegvastagságával biztonságosan nyitható-zárható a tapétaajtó, a falon kialakított struktúrát pedig lekövetheti a nyílászáró, ezzel erősítve a felület homogenitását. Spejzajtók, síkba záródó konyhabútorszekrények esetén a dekorbeton rendszereinket meleg szívvel ajánljuk. Hordozófelületüket tekintve rendszerint CPL ajtókról van szó, melyre szintén felhordható a dekorbeton rendszer.
Konyhapult dekorbeton

Tapétaajtó ötletekMegjött a kedved a beton konyhához? Látogass el irodánkba előre egyeztetett időpontban és engedd meg, hogy bemutassuk a mikrocement világ sokrétűségét és annak legújabb trendjeit.

Dobrocsi Gergely: +36 30 866 4886 beton@proseco.hu 2600 Vác, Gödöllői út 15.858 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page