top of page

Dekorbeton kivitelezéshez szükséges eszközök

Frissítve: 2023. szept. 3.

Designbetont kivitelezni jó dolog. Akár kivitelezőként, akár lelkes DIY alkotóként. A Ti örömötökre elkészítettük a mikrocement felületek kivitelezéséhez szükséges kivitelezői segédletünket, melyben minden fontos lépést, eszközt, trükköt megtaláltok.


Ahhoz, hogy meghozzuk a kedveteket, hogy elmélyedjetek a dekorbeton rendszerek kivitelezési ismereteiben, ebben a cikkben összegyűjtöttük az összes javasolt eszközt, melyre szükségetek lesz.


Habarcs keverés

A mikrocement rendszerek habarcsokból és folyadékokból állnak. A habarcsokat vízzel szükséges keverni kb. 2-3 percig az alább található fúrószár típussal, vagy ehhez hasonlóval.

Keverőszár mikrocement kivitelezéséhez

Javasolt keverőszártípus


Glettvasak, glettlehúzók

A mikrocement rendszerek struktúrájának kialakításához rugalmas pengéjű glettvasakat, glettlehúzókat javaslunk, melyek szabályosan siklanak a kezünkben glettelés közben. A dekor glettvasak széleit a gyártó lekerekítette, így az nem kap vissza a végleges felületbe.


  • Hagyományos glettvas, mely alkalmas az Ecobeton Mikrocement bevonatok felvitelére. A szerszámmal tökéletesen sík, sima, egyenletes felületre van szükség. A gyakorlatban téglalap alakú sarkai miatt elsősorban lépcsők, sarkok glettelésére alkalmazzuk, az éles sarok nyomot hagyhat a teli felületeken.Hagyományos Glettvas Ecobeton mikrocement burkolatokhoz

Hagyományos glettvas


  • Velencei glettvas: a velencei típusú glettvas a rusztikus vagy dekor vakolat technikák kivitelezésére használatos. A lekerekített sarkok egyenletes simítást biztosítanak a glettvas nyoma nélkül. A simító lap nagyobb keménysége lehetővé teszi, hogy a bevonat simára vasalható

Velencei glettvas mikrocement rendszerek kivitelezéséhez

Velencei glettvas


  • Rugalmas glettvas: Kiváló minőségű professzionális simító a francia L’Outil Parfait cégtől Ercole és Microbond dekoratív cementesztrichek felhordására. Különféle méretekben kapható. A közepes lapkeménység lehetővé teszi a glettanyag optimális eloszlatását valamint alkalmas a felhordott anyag simítására

Rugalmas glettvas - mikrocement dekor rendszerek kivitelezéséhez

Rugalmas pengéjű glettvas  • Glettlehúzó: A francia gyártó továbbfejlesztett termékei kifejezetten mikrocement habarcsokra lettek kifejlesztve. A szerszámok előnye elsősorban a puha élben rejlik, amely lehetővé teszi a vékony rétegvastagságot és egybefüggő felületek létrehozását. A lekerekített sarkok nem hagynak nyomot a felületen. Speciális kialakításának köszönhetően dőlésszöge rugalmas
Glettlehúzó glettbeton rendszerek kivitelezéséhez


Mikrocement glettlehúzó
Csiszolószerszámok


A mikrocement felületek készítésekor kihagyhatatlan lépés a csiszolási folyamat.. Lakossági kivitelezések esetében - és elérendő struktúra függvényében -a legtöbbször kézi csiszolás is elegendő.


A felület gépi csiszolására excenteres csiszolót (pl. Festool Rotex 125/150) a sarkokra, lépcsőkre vibrációs csiszolót (pl. Festool RTS 400 REQ-Plus) javasolunk. Nagy, közületi padlófelületek esetén egytárcsás csiszológép használatos. Ne használjon csiszolórácsokat, ezek begyűrődnek, beégnek és a felület újrabevonatolását eredményezhetik.


Sarokcsiszoló betonglett rendszerekhez


Impregnálás

Az impregnálási folyamathoz szükséges eszközök bármelyik festékboltban beszerezhetők, egy folyó építkezésen pedig bizonyára akad is jó pár darab belőlük. A folyadékok felviteléhez általában velúrhengert javaslunk, de bizonyos folyadékokat (pl. Brickcover) fel lehet vinni a felületre alacsony nyomású kerti permetezővel is.Velúrhenger látszóbeton rendszerek impregnálásához


Egy speciális, mikrocement impregnáláshoz ajánlott eszközt a Microbond Padet is alkalmazhatjuk. Segítségével az impregnálószerek könnyebben és egyenletesebben szívódnak be, a csíkmentességet minimalizálható. .


Dekor rendszerek impregnálásához javasolt impregnáló eszköz

Dekorbeton rendszerek impregnálásához javasolt eszköz

Összegzés

A lakossági projektet illetően láthatjuk, hogy a mikrocement kivitelezéshez szükséges szerszámok nem feltétlen speciálisak. A glettbeton struktúrák kialakításához jó, ha van egy dekorbetonhoz ajánlott glettvasunk, de ezen túl az impregnáláshoz szükséges eszközök már valóban egyszerűek és pénztárcabarátak.


Megjött a kedved a kivitelezéshez? Belevágnál az alkotásba? Keress minket bizalommal! :)


Dobrocsi Gergely

+36 30 866 4886


beton@proseco.hu


110 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page