Betonrepedés javítása

Frissítve: jan. 7.

A betonrepedés javításának módszere függ attól, hogy a repedés 1 mm szélesség felett vagy alatt van.


Betonrepedés javítása 1mm szélességig: hogyan történik?

1. Permetezzük le a repedt felületet Evercrete Pavishield mélyimpregnálószerrel, hogy létrejöjjön a beton pórusainak vízzáró védelme.

2. A repedés javító anyagát Microbond alapszürke vagy Microbond fehér és adott színpaszta keverésével állítjuk elő. Amikor elértük a felülethez hasonló szint, hordjuk rá a száraz egyveleget a repedésekre, majd spatulával, glettvassal dolgozzuk be azt.

3. Amennyiben túl híg a keverék, szórjunk a felületre száraz Microbond habarcsot. Használjunk spatulát és óvatos, ám határozott mozdulatokkal egyengessük el a keveréket.

4. Amennyiben a repedést elfedtük, fújjuk le újból Evercrete Pavishield-del a javított felületet.

5. Minimum 24 óra száradás után finom csiszolópapírral simítsuk át a felületet majd permetezzünk MicroMed+ vízzáró javító anyagot a felületre és mikroszálas törlőkendővel masszírozzuk bele. Az így kivitelezett javítás megóvja a repedést az esetleges víztől, felmosás okozta nedvességtől.Betonrepedés javítása 1mm szélesség felett: hogyan történik?

Első lépésben fel kell tárni a repedés kialakulásának forrását, diagnosztizálni annak fajtáját: zsugorodási vagy statikai repedésről beszélünk. Az efféle repedéseket általában beton varrás, kapcsozás, injektálás és epoxy/műgyantás javítótechnikával lehet orvosolni.

Az ilyen jellegű repedések esetén mindenképpen szakkivitelezővel kell konzultálni!
Dilatáció hiánya miatti statikus repedés javítás, varrásos műgyanta technológiával

280 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése