top of page

Betonrepedés javítása

Frissítve: 2023. jún. 1.

A betonrepedés javításának módszere függ attól, hogy a repedés 1 mm szélesség felett vagy alatt van.


Betonrepedés javítása 1mm szélességig: hogyan történik?

1. Permetezzük le a repedt felületet Evercrete Pavishield mélyimpregnálószerrel, hogy létrejöjjön a beton pórusainak vízzáró védelme.

2. A repedés javító anyagát Microbond alapszürke vagy Microbond fehér és adott színpaszta keverésével állítjuk elő. Amikor elértük a felülethez hasonló szint, hordjuk rá a száraz egyveleget a repedésekre, majd spatulával, glettvassal dolgozzuk be azt.

3. Amennyiben túl híg a keverék, szórjunk a felületre száraz Microbond habarcsot. Használjunk spatulát és óvatos, ám határozott mozdulatokkal egyengessük el a keveréket.

4. Amennyiben a repedést elfedtük, fújjuk le újból Evercrete Pavishield-del a javított felületet.

5. Minimum 24 óra száradás után finom csiszolópapírral simítsuk át a felületet majd permetezzünk MicroMed+ vízzáró javító anyagot a felületre és mikroszálas törlőkendővel masszírozzuk bele. Az így kivitelezett javítás megóvja a repedést az esetleges víztől, felmosás okozta nedvességtől.



Betonrepedés javítása 1mm szélesség felett: hogyan történik?

Első lépésben fel kell tárni a repedés kialakulásának forrását, diagnosztizálni annak fajtáját: zsugorodási vagy statikai repedésről beszélünk. Az efféle repedéseket általában beton varrás, kapcsozás, injektálás és epoxy/műgyantás javítótechnikával lehet orvosolni.

Az ilyen jellegű repedések esetén mindenképpen szakkivitelezővel kell konzultálni!


Beton repedés


Beton varrás

Dilatáció hiánya miatti statikus repedés javítás, varrásos műgyanta technológiával

665 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page