top of page

DIY Designbeton élmény

Frissítve: 2023. szept. 3.

A mai rohanó világban (tudjuk-tudjuk, kissé klisés, de ez az igazság) megnőtt az értékük az élményeknek, self made és do it yourself tevékenységeknek. Az információáramlás gyorsasága a mikrocement területén is nagy áttörést hozott, ami a do it yourself (DIY) trendeket illeti. De ne rohanjunk úgy előre...


Miért jó a DIY?


Összegyűjtöttünk néhány pro érvet a DIY megoldásokkal kapcsolatban, melyeket részben ügyfeleink, részben a saját tapasztalataink és a világunkat érintő tendenciák alapján sorolunk fel. A Webshopunkban elérhető, különböző kiadósságú DIY glettbeton szetteknek köszönhetően érezhtően nőtt a kivitelezési kedv. Lássuk mik az előnyei:


1. Tér és idő tényező: akkor és ott végezhető a kivitelezés, amikor nekünk kényelmes. Ha az anyagot beszereztük, úgy már csak rajtunk múlik mikorra tervezzük a kivitelezés idejét, nem siettet minket senki. Ami az anyagtárolást illeti: a mikrocement habarcsok és a glettbeton rendszerhez szükséges folyadékok (alapozó, impregnálószer stb.) normál tárolási körülmények között (száraz, fénytől védett, hűvös helyen) hónapokig is eltárolhatók, így ha az ihlet még várat magára, akkor sincs semmi baj.


2. Új tapasztalatok, skill-ek szerzése: bizonyára nem kell bemutatni az új. izgalmas kihívások előtti felfűtöttséget. Ki ne szeretne kicsit kiszakadni a szürke hétköznapokból? A Microbond mikrocement rendszer kivitelezésével új tapasztalatokat, készségeket szerezhetünk, melyek garantáltan a hasznunkra válnak a következő felújításnál, kivitelezésnél, a barkácsáruházakban a glettvasak mellett elsétálva pedig egészen biztosan eszünkbe jut majd a mikrocement kivitelezés.


3. Költségmegtakarítás - akár 50%: a designbeton rendszerek kivitelezésénél fontos tényező a költségmegtakarítás. Közel féláron kihozhatjuk designbeton felületeinket, ha saját magunk kivitelezzük azokat. Ha nem rendelkezünk speciális eszközökkel, akkor se csüggedjünk: barkácsboltokban igen kedvező napi díj ellenében szuper szerszámok bérelhetők.


4. Testreszabás lehetősége: a designbeton- ahogyan a neve is sokrétű, úgy az elérhető színek, struktúrák, megoldási lehetőségek is őrülten változatosak. Túl vad lett a felület? Vagy pont ellenkezőleg: az ízlésed a vadság terén nem ismer határokat és fokoznád a felület izgalmasságát? Megteheted kedvedre, és annyiszor változtathatsz, amennyiszer csak szeretnéd - és persze amíg az anyag fizikai és kémiai tulajdonságai engedik. A többi, piacon elérhető betonglett termékekkel ellentétben a habarcsaink a kivitelezést követően még javíthatók, alakíthatók, így mielőtt felvinnénk a végső bevonatot, eszközölni tudunk néhány változtatást, így a DIY egyik alappillére, az önkifejezés 100%-ig megvalósítható a mikrocement felületek kivitelezésével.


5. Kiegyensúlyozottság növelése és terápia: több kutatás igazolja, hogy a DIY kihívások megugrásából származó sikerélményekből merítve az életünk minden területén magabiztosabban kezeljük az ismeretlen szituációkat. Minél több területen van tapasztalatunk DIY megoldásokkal, annál több tudásra, tapasztalatra teszünk szert. Egy új DIY tevékenység próbatételeinek leküzdése után élvezhetjük annak terápiás hatását és a testi-lelki felfrissülést.


Mire is gondolunk? Például az S1-es habarcsra, melyet egy fogas glettvassal dolgozunk fel a felületre. 100% "satisfying", ugye?

6. Bizony, én csináltam: biztosan ismerjük azt az ünnepélyes, felelmelő pillanatot, mikor hátralépünk és azt mondjuk: igen, megcsináltam, majd a rokonoknak, barátoknak, az internet népének büszkélkedünk az alkotásunkkal. Véleményünk szerint ez az érzés az, amit mindenkinek át kell élnie. A jó hírünk az, hogy a mikrocement rendszerünk olyan belsőépítészeti alkotás tud lenni, mely nagy felületen, forgalmasabb helyeken is alkalmazható, így bárki által megcsodálható.


Mivel érdemes kezdeni?

Designbeton felületek kivitelezésének nehézségi sorrendje az alábbiak szerint alakul:

- fal

- konyhahátfal

- konyhahátfal, recepcióspult

- lépcső

- padló

- fürdőszoba

- medence

- egyéb kültéri járófelületek


Amennyiben még újak vagyunk az effajta kivitelezések terén, úgy javasoljuk, hogy egy kisebb falfelület, asztal bevonatolása legyen az első felületünk, hogy mikor egy jól látható helyen végezzük a kivitelezést, benne legyen a kezünkben a mozdulatok, technológiai ismeretek. Az első 1-2 négyzetméter után már képesek leszünk felismerni, hogy az anyag hogyan és miért viselkedik úgy, ahogy.


Meg fogom tudni csinálni?

Erre nehéz egyértelműen válaszolnunk, mivel függ az elszántságunktól, korábbi tapasztalatainktól, skill-jeinktől, a felülettel szemben támasztott elvárásainktól, de a jó hírünk az, hogy eddig mindenki meg tudta csinálni. A struktúraképzés sokszínűsége által mindenki megtalálja a kézügyességéhez és ízléséhez illő megoldást, azonban a lépéseket minden esetben be kell tartani ahhoz, hogy időtálló designbeton felületet kapjunk.


Ugye kapok segítséget?

Az Ecobeton cégcsoport tagjainak számos videót töltenek fel rendszeresen a Youtube-ra, így onnan is lehet praktikákat meríteni.


Kollégáink minden hétköznap 7:00-16:00-ig rendelkezésre állnak és segítenek a felmerült kérdések megválaszolásában.


Végül, de nem utolsó sorban feltétlenül ajánljuk a Technológiai Útutatónk elolvasását. Ebben a kivitelezőknek készített segédletben több, mint 40 oldalon keresztül részletezzük a technológiai feltételeket, lépéseket, praktikákat, tippeket, hogy minden kivitelezett eredmény felülmúlhassa a várakozásokat.

A dokumentum legfrissebb változata és a DIY szettek az alábbi linken érhetők el:

2600 Vác, Gödöllői út 15.


Dobrocsi Gergely:

+36 30 866 4886

59 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page