top of page

Látszóbeton kezelése

Frissítve: 2023. szept. 3.


Mi az a látszóbeton?

Látszóbeton - ahogyan a neve is sugallja - azok a beton felületek, melyek a zsaluzat leválasztása után szem előtt marad. A látszóbeton felületek lehetnek különböző szerkezeti betonelemek, pillérek, födémek vagy homlokzati felületek egyaránt. Ha előre tervezünk, akkor design szempontból megválaszthatjuk a beton színét, struktúráját, a beton alkotóelemeinek típusát. A leválasztást általában a csiszolás követi, majd egy tisztítás és a folyamat impregnálással zárul.


Látszóbeton impregnálószer

Miért fontos a beton impregnálás?

Kemény, mint a beton, sziklaszilárd beton, beszéli a köznyelv. Ahhoz, hogy a beton állagát megőrizzük, esetleg javítsunk azon, különböző adalékanyagokra, ápolási módszerekre van szükség. Az ellenállóság mellett az alábbi tényezőket is figyelembe kell venni:


- Könnyebb takaríthatóság: az impregnálás után a felület moshatóvá, könnyen takaríthatóvá válik

- Por-és porozitásmentes felületek: az impregnálószer beszívódik a kapillárisokba, erősítve ezzel a felületet, megőrizve a szerkezeterősítő kezelések hatását. Az impregnálás során a pórusok telítődnek, elkerülve a por letelepedését.

- Vízállósági tényező jelentős javulása: a fentebb említett pórustelítettség által a vízállósági tényezők jelentősen javulnak, mint egy kezeletlen beton esetében.


A Webshopunkban elérhető speciális impregnálószer nem változtatja meg a beton felületek kinézetét. Az Ecobeton Steinfix+ beleivódik a felület pórusaiba, ezzel kiemelve, de megőrizve annak természetes kinézetét. A Steinfix+ színtelen, nem képez filmrréteget a felületen, nem sárgul az UV hatására.


A termék elérhető 1kg-s és 5 kg-s változatban:
Kérdés esetén keressen minket bizalommal!Dobrocsi Gergely

+36 30 866 4886


Látszóbeton födém369 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page