top of page

Melyik építőanyag ára csökken?

Frissítve: 2023. szept. 3.

Az aktív építőipari érintettek tudják, hogy az évi 1 - 2 kiszámítható áremelési stratégia a gyártók oldaláról már a múlté. Az építőipari boom soha nem látott iramban dübörög és sok-sok felújító, építkező kénytelen újratervezni a pénzügyi terveit és az otthonával kapcsolatos elképzeléseit. 2022 első félévében a 30%-os áremelés (a gyártói erőforráshiány, háborús helyzet, energiaválság stb. miatt) az építőiparban átlagosnak számított, azóta pedig a kis- és nagykereskedések napi áron, aznapi érvényességgel adják ki ajánlataikat, és az anyagok beérkezési idejét tekintve mindenkit borúlátás jellemez. Már meg sem lepődni az alábbihoz hasonló tájékoztatásokon:

Szállítási fennakadások
  1. kép: Szállítási határidőkkel kapcsolatos tájékoztatás 2022-ben


Nem volt ez másként a hidegburkolatok, melegburkolatok, dekorfestékek terén sem. Cégünk azonban 2022 szeptemberétől még drasztikusabb árváltoztatásokat eszközöl.


Ecobeton gyártás Magyaroszágon

Régebbi partnereink tudják, hogy 2020 óta tárgyalunk az olasz Ecobeton vállalattal a gyártósor Magyarországra költöztetése kapcsán.


2021 augusztusában azonban a dekorbeton készítő teljes gyártósor utolsó alkatrészét is átköltöztettük váci telephelyünkre. A gyártási és gyártást segítő folyamatokat 1 év alatt megismertük, megtanultuk és finomhangoltuk, mindvégig szem előtt tartva a gyártó vízióját: a fenntarthatóságot, környezettudatosságot. Optimalizáltuk a termékek kiszereléseit (a kevesebb hulladék érdekében), a raktárkészletet és a szállítmányozási feladatokat. Létrehoztunk kisebb kiszerelésű egységeket, hogy ki tudjuk szolgálni azokat a megrendelőinket, akik kisebb m2-t szeretnének kivitelezni. Ellátási láncunkat óriás készletek menedzselése helyett just-in-time rendszerré alakítottuk: minimális alapkészlettel dolgozunk, mivel 2 nap alatt képesek vagyunk közel 5000 m2-nyi habarcs gyártására, így a közületi, ipari megrendeléseinket rövid határidőn belül hatékonyan tudjuk kezelni, képesek vagyun a tömeges személyre szabás teljesítésére.


- 27 %. Az előjelet ellenőriztük: biztosan mínusz

A fejlesztések, folyamatos tanulás után számot vetettünk az előző 1 év tevékenysége után és azt állapítottuk meg, hogy a dekorbeton rendszerek gyártásának optimalizálásával az árainkat is képesek vagyunk lejjebb vinni

27 %-kal.


Ez egy 15 m2-es fal esetében közel 50.000 Ft-os megtakarítást jelent. Szuper hír, ugye?Árcsökkenés az Ecobeton Mikrocement összeállítások terénSzettek raktárról, azonnal!

A szettjeinket a különböző alkalmazási területeknek megfelelően állítottuk össze, melyek alább találhatók. Az összeállítások 99 m2-ig láthatóak, 100 m2-től egyedi árképzési rendszert alkalmazunk.


Mikrocement ár, dekorbeton ár


 

Mikrocement ár, dekorbeton ár


 

Mikrocement ár, dekorbeton ár


 

Mikrocement ár, dekorbeton ár


 

Mikrocement ár, dekorbeton ár


 Mikrocement ár, dekorbeton ár 

Kérdésed van? Szeretnél árajánlatot kérni vagy egyelőre csak bővebb tájékoztatást kapni a dekorbeton rendszereinkről?


Keress minket bizalommal!


Dobrocsi Gergely

+36 30 866 488676 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page