top of page

Melyik építőanyag ára csökken?

Az aktív építőipari érintettek tudják, hogy az évi 1 - 2 kiszámítható áremelési stratégia a gyártók oldaláról már a múlté. Az építőipari boom soha nem látott iramban dübörög és sok-sok felújító, építkező kénytelen újratervezni a pénzügyi terveit és az otthonával kapcsolatos elképzeléseit. 2022 első félévében a 30%-os áremelés (a gyártói erőforráshiány, háborús helyzet, energiaválság stb. miatt) az építőiparban átlagosnak számított, azóta pedig a kis- és nagykereskedések napi áron, aznapi érvényességgel adják ki ajánlataikat, és az anyagok beérkezési idejét tekintve mindenkit borúlátás jellemez. Már meg sem lepődni az alábbihoz hasonló tájékoztatásokon:

  1. kép: Szállítási határidőkkel kapcsolatos tájékoztatás 2022-ben


Nem volt ez másként a hidegburkolatok, melegburkolatok, dekorfestékek terén sem. Cégünk azonban 2022 szeptemberétől még drasztikusabb árváltoztatásokat eszközöl.


Ecobeton gyártás Magyaroszágon

Régebbi partnereink tudják, hogy 2020 óta tárgyalunk az olasz Ecobeton vállalattal a gyártósor Magyarországra költöztetése kapcsán.


2021 augusztusában azonban a dekorbeton készítő teljes gyártósor utolsó alkatrészét is átköltöztettük váci telephelyünkre. A gyártási és gyártást segítő folyamatokat 1 év alatt megismertük, megtanultuk és finomhangoltuk, mindvégig szem előtt tartva a gyártó vízióját: a fenntarthatóságot, környezettudatosságot. Optimalizáltuk a termékek kiszereléseit (a kevesebb hulladék érdekében), a raktárkészletet és a szállítmányozási feladatokat. Létrehoztunk kisebb kiszerelésű egységeket, hogy ki tudjuk szolgálni azokat a megrendelőinket, akik kisebb m2-t szeretnének kivitelezni. Ellátási láncunkat óriás készletek menedzselése helyett just-in-time rendszerré alakítottuk: minimális alapkészlettel dolgozunk, mivel 2 nap alatt képesek vagyunk közel 5000 m2-nyi habarcs gyártására, így a közületi, ipari megrendeléseinket rövid határidőn belül hatékonyan tudjuk kezelni, képesek vagyun a tömeges személyre szabás teljesítésére.


- 27 %. Az előjelet ellenőriztük: biztosan mínusz

A fejlesztések, folyamatos tanulás után számot vetettünk az előző 1 év tevékenysége után és azt állapítottuk meg, hogy a dekorbeton rendszerek gyártásának optimalizálásával az árainkat is képesek vagyunk lejjebb vinni

27 %-kal.


Ez egy 15 m2-es fal esetében közel 50.000 Ft-os megtakarítást jelent. Szuper hír, ugye?
Szettek raktárról, azonnal!

A szettjeinket a különböző alkalmazási területeknek megfelelően állítottuk össze, melyek alább találhatók. Az összeállítások 99 m2-ig láthatóak, 100 m2-től egyedi árképzési rendszert alkalmazunk.
     


 

Kérdésed van? Szeretnél árajánlatot kérni vagy egyelőre csak bővebb tájékoztatást kapni a dekorbeton rendszereinkről?


Keress minket bizalommal!


Rasman-Parti Eszter

+36 30 072 6456


Dobrocsi Gergely

+36 30 866 4886


beton@proseco.hu


56 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page